Mødekonsulent.dk Fredag 1. december 2023 kl. 16:22

Kursus Uddannelse


Hæren med flest soldater taber, hver gang

Tekst Ambjørn Happy • Lørdag 9. januar 2021

Han lænede sig ind over bordet.
"Du skal vide Ambjørn, jeg ansætter kun officerer. Det er hemmeligheden bag min succes."
Jeg var en ung mand, direktøren 45 og et par hundrede millioner værd i kontanter han selv havde skrabet sammen. Ikke arvet dem. Tjent dem.
"Mine konkurrenter har soldater, jeg har kun officerer. Så hvad siger du? Er du en officer?"
Jeg nikkede. Hvad skulle jeg ellers have sagt?

Konkurrencen i telemarketing

Krig og konkurrencen i forretning minder om hinanden. Taktik, strategi, offensiv, planer, spioner, penge i en kuvert.

Men konkurrencen i telemarketing er blevet en anden. Firmaet med flest soldater taber hver gang. Vinderne er i dag dem der tænker sig om og respekterer sine ansatte, kigger på dem som officerer.

Producerer vi krigere eller soldater

Grundlæggende laver man soldater ved at behandle dem rigtig dårligt. Træk dem gennem noget mudder. Lad dem løbe med tunge sten gennem en skov. Frarøv dem søvnen. Skæld dem ud. Ydmyg dem. Sådan skaber vi en soldat som er propfuld af had, og så slipper vi ham løs på fjenden. I gamle dage var det normal oplæring i mange brancher, for eksempel telemarketing.

Krigere kræver noget mere, nemlig langvarig skoling i krigskunst, martial arts, meditation, fokusering, kunst og kærlighed. Sådan skaber vi en kriger, slip ham løs og han bliver en af de mest værdifulde ansatte, fordi han har kompetencer og kærlighed til firmaet. En værdifuld kombination.

Alle chefer er gode chefer

Hver gang jeg møder en chef, så tænker jeg på min første, og den næste. Måske 30 chefer i mit liv indenfor alle former for kommunikation. Gode chefer, eller ekstra gode chefer, i alt fra små iværksættere til Mærsk.

Alle chefer er gode chefer, fordi de holder sammen på mennesker og penge, det er fint. Men nogle af dem har det særlige talent at de ønsker medarbejderen retter sig op, tager sig selv alvorligt. De vil have en kriger. En medarbejder der kan tænke selv uden at få ordrer, som kan vinde en kamp på egen hånd. Et nyt budget, forslag til strategi, kundekontakt, service.

I moderne mødebooking giver den gode chef sin medarbejder mandat til på deres område at vinde den del af forretningen som er deres ansvar. Medarbejderen får uddannelse. En god løn. Stolthed.

Flere indlæg om mødebooking

Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Mødebook.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4.
Kontakt Happy


Mødebooking Danmark


Mødebook.dk © 2023
Fast page technology: 0,00 seconds