Mødebook.dk Søndag 2. oktober 2022 kl. 03:12

Mødepris


Siger du også nej tak til en god forretning?

Tekst Ambjørn Happy • Onsdag 6. januar 2021

Som mødekonsulent møder jeg virksomheder der siger nej tak. Af princip, selvom det kan skade regnskabet.

Send en mail til [email protected]

"Hej, det er Ambjørn Happy her fra Total God Firma, jeg ringer for at se om jeg kan tale med økonomichefen hos dig?"

Tavshed.

"Er det fordi du har et rigtigt godt tilbud du gerne vil præsentere for hende?"

"Ja, det kan du tro."

"Har du talt med hende før?"

"Nej, aldrig, det er helt uopfordret jeg ringer til hende."

"Nå Ambjørn..." Receptionisten lyder skuffet fordi jeg er en flink mand, og de færreste kan lide at sige nej til flinke folk. Stort suk. "Men så er jeg ked at sige, at så skal du skrive til [email protected] Det er vores politik her."

"Okay, tak for hjælpen. Jeg ønsker dig en god dag", svarer jeg altid venligt. Det er jo helt okay at sige nej tak.

Et nej tak kan skade regnskabet

Tusinder af regnskaber har jeg set. Det er min hobby når jeg ringer til folk som mødebooker. Helt klart er der en sammenhæng mellem økonomisk succes og åbenhed.

Kig på likvider, gæld, egenkapital og balancen. Lukkede virksomheder, som har nok i sig selv og afviser naboen, har generelt elendige regnskaber der går i den forkerte retning henover tid.

Jeg forstår man ikke kan snakke med alle, men man mister så også mange gode tilbud. Og det kan ses på regnskabet som kan tage skade, hvis man siger nej til alle uopfordrede tilbud.

De rige mænd siger aldrig nej

Jeg havde en opgave hvor jeg ringede til de 400 rigeste mænd og kvinder i Danmark for at præsentere en investeringsmulighed. De 400 er folk der har mellem 10 millioner kroner og op til et par milliarder i cigaræsken. Altså dovne penge i banken til minusrenter.

"Hej det er Ambjørn Happy, jeg ringer for at tilbyde dig lidt info om at købe en andel i de 200 lejligheder vi bygger for øjeblikket. Har du tid et øjeblik?"

"Ja, hvor ligger de henne, og hvad er kvadratmeterprisen?"

Det er nemt at snakke med rige mennesker. De har åbenhed, og det gælder også i København. De fleste af dem har selv tjent pengene, så de ved at forretning kommer fra at være åben overfor mulighederne i verden.

Kan man løbe om hjørner med dem? Nej. Og de rige kvinder? De siger altid nej, bortset fra Susanne som er glad.

Nordjyder siger aldrig nej

Selvom Danmark er et lille land, så er der tydelige forskelle i åbenheden når man ringer uopfordret til en virksomhed.

København er lukket, sådan lidt Paradise Babe agtig "talk to the hand", og "vi har hvad vi skal bruge, prøv et andet sted", efterfulgt af klassikeren "god jagt!"

Sønderjyder ser dig lidt tøvende an, men er høflige, stille og rolige, sindige folk.

Fynboer er fantastiske. De er alle sammen glade, generelt. Der er ikke nogen mere glade folk i Danmark end fynboer.

Skive er noget helt for sig selv. Området har mange gode virksomheder, og de vil gerne snakke med fremmede folk. Amtitiøse er de i Skive.

Nordjyderne er altid i øjenhøjde og siger aldrig nej til at snakke med 'ham fyren der også ringede i går'. Nordjyder er joviale og ligefremme. De har en særlig lune og kan lide at drille, men du kan til gengæld ikke snyde dem fordi de har overvældende mængder af integritet.

Sjælland ligner Jylland. De lytter til dig høfligt og i øjenhøjde, men tager ikke hvad som helst for gode varer.

Sjovest er det at ringe til reklamebureauer. De søde folk der klistrer verden ind i reklamer alle steder, og hvor det ligefrem er en sport at finde nye friske områder der ikke normalt har reklamer, de er yderst tilbageholdende med at snakke med nye mennesker i telefonen.

Ja, nogle reklamefolk bliver ligefrem sure hvis man ringer til dem. Og det er underligt.

Erhvervslivet lever af at snakke med hinanden

Vi lever af at skabe kontakt til hinanden. Manden med en ny maling giver et tilbud til autolakeren. Bilhandleren har et tilbud til håndværkeren om en ny varevogn. Revisoren har et nyt tilbud om bigdata og kunstig intelligens. Computerforhandleren kører en kampagne med halv pris. Entrepenøren bygger en bydel. Fabrikken inviterer nye og gamle kunder på besøg. Kulturen søger sponsorer for at invitere skolebørn i teatret.

Selvfølgelig kan man overveje at trykke en brochure, eller klistre en bus ind i cellofan. Man kan overveje at sende emails med PDF'er til hinanden, som ingen har tid til at læse. Eller overveje at sætte sig ved telefonen og vente på at folk ringer ind af sig selv.

Men hvorfor ikke bare give folk et kald? Det er dejligt at snakke med nye mennesker, og det giver gevinst for alle virksomheder. Synes jeg. Hvad synes du? Siger du nej til en god forretning?.

Flere indlæg om mødebooking

Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Mødebook.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4.
Kontakt Happy


Mødebooking Danmark


Mødebook.dk © 2022
Fast page technology: 0,02 seconds