Mødebookerne.dk Søndag 2. oktober 2022 kl. 03:05

Tip & Tricks


Receptionisten er firmaets vigtigste medarbejder

Tekst Ambjørn Happy • Onsdag 6. januar 2021

Jeg har mødt tusindvis af receptionister i Danmark. Virksomhedens absolut vigtigste medarbejder, synes jeg.

Det er Erik!

I Nordvestjylland er det chefen selv der tager telefonen. Tid er penge. Det er deroppe fiskerne på havet har skabt egnens DNA. Når der er fisk i vandet, så skal de hives ombord i en fart og der skal tjenes penge. Ingen tid at spilde.

Når telefonen ringer, så er det nok en kunde, og han vil sikkert købe 80 tons laks til Italien eller noget i den retning. Derfor tager chefen selv telefonen, han er firmaets receptionist.

"Det er Erik!" Der er pondus og saltvand i hans stemme. Rå nordjysk power. Bossen er klar til at sende fisken sydpå. Nu. Stemmen dirrer af fornøjelse. Italiensk kan han også, i hvert fald gloser nok til at tage godt imod ham fyren fra Milano.
Han er klar, så meget.

"Ja hej, det er Ambjørn Happy."
"Dav du."
Jeg kan høre han synker en gang, og så er det væk. Det er glemt. Som om vinden fra havet lige er sust gennem et åbent vindue i kontoret.
"Og hvad ka' a gør for dej? Skal du ha noen fisk, eller va?" Det skal jeg tydeligvis ikke, og så griner han gemytligt. "Ringer du for at sælg noet?"

Det er Fatma, det er Paula, det er Muhammed, det er Alexander

Personlighed, empati og kompetence er drivkraften i store danske virksomheders reception. Bortset fra fiskefabrikkerne på kysten, så har de fleste store virksomheder en professionel receptionist ansat, fordi chefen selv kan ikke tage telefonen.

Vi kender alle sammen Fatma. Hendes bløde og varme stemme. Hendes korrekthed og præcision. Alle bliver behandlet korrekt, hvert menneske er lige på hendes planet.

Paula, så bliver man glad. Hun er hurtig og venlig. Stemmen klinger som en brise på en sommerdag hvor alt er okay og man kan slappe af. Hun er hjælpsom.

Alle kender Muhammed. Hans stemme er vagtsom, når han svarer telefonen. Den er dyb. Han er stærk som en kriger i ørkenen foran sit telt. Han byder velkommen og lukker dig indenfor, måske.

Og vi kender Alexander. Han er glad, han er venlig, han stråler hele vejen og oplyser verden omkring sig. Det er altid dejligt når han tager telefonen.

Den første kontakt til din virksomhed

"Goddag det er receptionen, hvormed kan jeg hjælpe?" Det er så fedt at snakke med receptionister i Danmark. Hver har sin egen stil og personlighed. Så mange vidunderlige mennesker at snakke med. Den første kontakt til din virksomhed ligger i hans eller hendes hænder. Derfor er det toppen af dansk erhvervsliv der tager telefonen, det vigtigste job i firmaet.

Høflighed er firmaets fundament

Det er sjældent receptionister er uhøflige. Men det sker. Typisk i mindre mand-kone virksomheder. Han er ude og føjte. Hun sidder med bøvlet. Han har også brugt for mange penge, har han. Og der er kommet en klage over regningen på opgaven i sidste uge. Moms skal der laves. Og man sidder bare på det halvdunkle, elendige kontor og spilder sit liv, og så ringer en tumpe der kalder sig "Ambjørn Happy". Jeg skal give dig, skal jeg.

"Nej, vi skal ikke have noget, Happy!", siger Mona vrængende. "Vi har styr på det. God jagt!"

Naturligvis. Det forstår jeg godt. Det er ikke altid man gider snakke med telefonsælgere.

"Undskyld Mona, jeg kan høre jeg trænger mig på, det må du undskylde. God dag."

"Jamen hvad vil du!"

Det eneste vi længes efter, det er en god forbindelse med andre mennesker. Så jeg hyggesnakkede lidt mere med hende, inden jeg lagde på. Det er dejligt at snakke med Danmarks receptionister. Uanset hvad.

Flere indlæg om mødebooking

Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Mødebook.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4.
Kontakt Happy


Mødebooking Danmark


Mødebook.dk © 2022
Fast page technology: 0,00 seconds